Title Image

Posició no oficial de la Unió Europea ICCAT

Posició no oficial de la Unió Europea ICCAT

Avanç no definitiu de la posició de la UE a la reunió d’ICCAT

 

Avanç no definitiu de la posició de la UE a la reunió d’ICCAT

 

Es tracta d’una postura molt política i diplomàtica com correspon als països que representa, primer de tot fa molts comentaris referits a la debilitat de les dades del SCRS (comitè científic)  referides a la actual població i efectes del pla de recuperació de l’espècie que aporta per a explicitar que l’afirmació que no hi ha dades suficients per donar argumentar un augment de quota.

En realitat esta preparant el camí als diferents estats membres per reclamar dins de la reunió plenària de Sud-àfrica, un lleuger augment que no comprometi el pla de recuperació però que pugui ser llegit com un premi a l’esforç fet per les flotes tonyinaires de la Tonyina. Hem de recordar que el pla de recuperació te prevista la seva durada fins 2022.

Però cal veure quina posició prendran altres membres d’ICCAT com es EEUU que esta molt pressionat per entitats medi ambientalistes amb idees molt clares que fins que el SCRS no doni dades certes de un estoc recuperat no modificaran el seu discurs, en definitiva fan la seva feina.

En referència a la pesca recreativa tan sols es fa esment de la prohibició de la venda de les captures de Tonyina.

També fa referència a prendre mesures dirigides a la sobrepesca del peix espasa i la possible sobrepesca de la Bacora a la que demana que es redueixi el TAC. Apart d’això es comenten la situació d’altres peixos i taurons.

 

document original adjunt

Sense comentaris

Feu un comentari