Title Image

Nou Comissari de Pesca UE

Nou Comissari de Pesca UE

Karmenu Vella substituirà a Maria Damanakis com a comissari de Pesca de la UE

Nascut a Malta, el Sr. Vella es membre del partit Laborista de Malta i de formació te les carreres de Arquitecte, enginyer i tècnic de turisme.
Entre els seus objectius i tal com va dir ell mateix son que: la sostenibilitat serà l’objectiu de totes les àrees de la seva competència y prioritzar el creixement verd per a reforçar la competitivitat a la Unió Europea.
Per aquesta legislatura el President de la Comissió Europea ha unit dos carteres les de Pesca i Afers Marítims i Medi Ambient.
El sector de la pesca professional rep amb recel aquesta unió de carteres i el nomenament del dit comissar, res estrany ja que es un sector que rep qualsevol regulació amb fortes crítiques.

Al nou Comissari li pertocarà negociar tractats de pesca amb tercers països aliens a la UE, com Mauritània, Marroc i altres però va fer notar que les captures a realitzar han de venir recolzades amb estudis científics de sostenibilitat dels recursos i econòmics. També es va mostrar favorable a continuar amb la Reforma de la política pesquera comuna tal com esta planejada i continuar amb la prohibició dels descarts que tanta polèmica esta produint.
Respecte de la Tonyina, va comentar que fins que no hi hagin evidencies científiques de l’augment de la població no es pot pensar amb un augment de la quota, però va fer notar que hi ha algunes senyals positives en aquesta direcció. No podem oblidar que el vot de la UE dins de ICCAT es molt i molt important.
Com sempre va ignorar completament al sector de la pesca Recreativa

Sense comentaris

Feu un comentari