Title Image

Llampuges viatgeres

Llampuges viatgeres

 
 

 
 

Una de les Llampugues marcades a la Jornada de Cambrils que es va posar a la embarcació Pecten d’en Toni Soler ha estat recapturada a prop de Malta, en 49 dies ha fet la extraordinària distància de 670 milles nàutiques. La marca era del tipus convencional subministrada per C.S.S. de EEUU i es la segona que es recupera. La primera va ser marcada i recapturada a Mallorca fent un recorregut de 46 milles nàutiques amb 46 dies.

El recorregut no deixa de ser una mica sorpresa ja que el moviment teòric  es que es dirigís cap a l’Atlàntic, però en aquest cas busca el sud del Mediterrani, es aviat per treure conclusions peró sembla que imita els moviments de les tonyines del Mediterrani. Caldria fer un examen genètic per veure si hi ha diferències entre poblacions.

2 Comentaris
 • Anònim

  22 de novembre de 2010 a les 12:32 Respon

  Enhorabona per aquest petit
  Enhorabona per aquest petit èxit, que obre nous interrogants sobre aquest fabulós peix. Encara resultarà que tots es queden per aqui. Aquesta tardor, per la meva zona (Costa Brava) no n’he vist, i suposo que ara amb l’aigua a 15,5º, dificilment les veuré.

 • Anònim

  26 de novembre de 2010 a les 14:30 Respon

  Interessant que es començin a
  Interessant que es començin a recapturar ! Esperem tenir poc a poc més informació d’elles.
  Bernau, per barna van desaparèixer després del temporal de principis d’octubre.
  salutacions

Feu un comentari