Title Image

La Cadena Ser emet una noticia parlant de la Tonyina

La Cadena Ser emet una noticia parlant de la Tonyina

La pesca de la tonyina a debat

 

Els pescadors asseguren veure més tonyines, però falten proves científiques que demostrin que l’espècie no perilla

 

EMMA MIGUEL   02-12-2013 – 11:26 CET

Les entitats ecologistes i els pescadors recreatius aplaudeixen la decisió del Comitè Internacional per la Conservació de la Tonyina de congelar la quota de pesca d’aquesta espècie fins que es confirmi que no està en perill d’extinció. Segons aquests col.lectius, que ara es vegi més tonyina vermella al mar, com asseguren els pescadors, no garanteix que n’hi hagi més perquè és una espècie molt migratòria i pot haver vingut només a menjar a la nostra costa

L’organisme que determina les tones de tonyina vermella que pot pescar cada país, el Comitè Internacional per la Conservació de la Tonyina Atlàntica, ha decidit esperar a tenir dades científiques que confirmin que ha augmentat l’estoc d’aquesta espècie per augmentar la seva quota de pesca. La decisió no ha agradat al sector tonyinaire. El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, Eusebi Esgleas, assegura, en declaracions a SER Catalunya, “que ara hi ha més tonyines i més grosses” i que fins i tot els dificulta la pesca d’altres espècies.

Des de l’Associació Catalana de Pescadors Recreatius, el seu vicepresident, Oriol Ribalta, recorda, però, que “la tonyina és molt migratòria i simplement se’n poden haver concentrat més a la nostra costa per alimentar-se”. En la mateixa línia, Sergio Tudela, director del programa de Pesca pel Mediterrani de l’entitat ecologista Fons Mundial per la Natura (WWF), diu que “no hi ha proves científiques que demostrin que hi ha més tonyines. Es desconeix la velocitat de recuperació”. Fins l’any que ve no hi haurà un nou informe científic sobre l’stock de tonyina al mar.

El 2014 Espanya podrà capturar 2.504 tones de tonyina. És el 20% del que es permet pescar a tot el món. A Catalunya se’n troba a tota la costa i especialment ara que han baixat les temperatures.

Sense comentaris

Feu un comentari