Title Image

Jornades de treball per a la co-governança de la pesca recreativa a Catalunya

Jornades de treball per a la co-governança de la pesca recreativa a Catalunya

 

El decret de regulació de la pesca marítima recreativa de Catalunya data del març de 1995 i realment li toca una bona revisió. La Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible està treballant en una millora del decret amb propostes innovadores.

La Direcció General està buscant suport en les associacions i altres institucions de la pesca recreativa per tal d’obtenir una regulació moderna i basada en la co-governança acceptada pel nostre sector. A aquest efecte organitza unes jornades de treball per a debatre el tema amb els propis interessats per rebre les opinions dels pescadors.

En aquesta proposta treballen membres de l’administració, científics de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona i representants d’associacions de pesca recreativa, tots ells integrats en ICATMAR.

Per primera vegada es pensarà en la gestió de les espècies amb una visió ecosistèmica del nostre litoral.

Els dies 5 i 6 de maig de 2023 a Barcelona, organitzat per la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, hi haurà unes jornades de treball sobre les propostes del nou decret de regulació de la pesca recreativa. És important que representants de clubs, ports, associacions i pescadors individuals, s’inscriguin el mes de febrer per a participar en el debat de les qüestions que es plantegin, ja que serà una gran oportunitat.

La capacitat serà limitada.