Title Image

InfoPesca març

InfoPesca març

El passat dia 29 de gener es va celebrar l’assemblea anyal de la nostra associació. Cal destacar que el fet mes rellevant va ser el relleu del nostre fundador en Ramon Aguilar per petició pròpia. Els nous càrrecs de la junta queden com segueix:

  • President: Albert Villanueva.
  • Vice president: David Juanola.
  • Tresorera: Vanessa Frías.
  • Nous vocals: Pablo Espinar i Frederic Valls.

Felicitem n’Albert Villanueva que encara amb entusiasme un nou període per a la nostra associació.

 

Unes paraules del president

Benvolgut soci,

com a president de l’ACPR i en nom de la resta de La junta, en primer lloc us volem agrair la confiança depositada, i uns dels primers passos que volem fer en agraïment, per aquesta nova etapa, es precisament demanar-vos perdó per tot allò que no vàrem tenir temps de fer durant el darrer any, que és tenir-vos ben informats de tot el que la vostra associació ha fet en el transcurs del 2021.

Com molts sabeu, la junta ha canviat però segueix formada per molts dels que ja la formàvem i afegint a gent nova que de ben segur entre tots continuarem mantenint l’ACPR com a l’entitat de referencia a Catalunya pel pescador recreatiu.

Un altre AGRAÏMENT públic que no podem oblidar es el que sens dubte ha estat i serà sempre reconegut el President de l’ACPR, per tots aquest anys. Només dir: Moltes Gràcies Sr. Ramón Aguilar.

I ara sí, us deixem amb aquest nou format de publicació, el qual anomenarem InfoPesca. Esperem que us agradi.

Molt atentament,

Albert Villanueva
President ACPR

 

Projecte Taurons


L’Associació Catalana per a una Pesca Responsable juntament amb APERS comença un ambiciós projecte per a fer un estudi dels taurons a la nostra costa, en diferents aspectes, fer un recull històric de captures i un pla de marcatge amb monitoratge de l’actualitat.

En aquests moments la comunitat científica mostra una especial preocupació per la majoria d’espècies de taurons i en alguns casos el seu estat es catalogat com a crític, per tant encara que per a nosaltres no son espècies objectiu podem donar un cop de ma a l’espècie i als investigadors.

El nostre estudi el dirigeix en Pablo Cermeño que te molta experiència en la investigació marina, on destaca un estudi a l’oceà Pacífic amb tauró blanc apart de publicacions científiques de Tonyina entre altres. Les espècies d’interès son totes, no podem oblidat els taurons “plans” es a dir rajades, mantes, torpede, milana, escurçana, etc. També es interessant notificar l’aparició d’ous d’algunes espècies que apareixen a les platges.

Si teniu dades de captures vostres o d’algun conegut les podeu remetre al email següent: pescasharks@gmail.com o al whatsapp 617 62 68 69.

També estem interessats en aparicions a la premsa de noticies relacionades amb captures o albiraments de taurons. Les podeu remetre a: sharkmedios@gmail.com

Les dades enviades gaudiran de la protecció de dades i només les coneixerà l’equip científic que farà l’estudi.

Aquest projecte està despertant molt d’interès a altres institucions i associacions que el converteix en especialment important.

Us demanem la vostra màxima col·laboració !!!

Aquest projecte s’integra en els treballs de ciència ciutadana de la nostra associació sota el lema: Pesca recreativa, milers d’ulls en el mar.

 

Parc de Cap de Creus


Seguim implicats en els treballs de definició del pla de gestió de la pesca recreativa en l’àmbit del Parc de Cap de Creus.

Les associacions de pesca recreativa estem totalment alineades en aplicar un règim de captures basat en nombre d’exemplars d’una talla determinada que asseguri que com a mínim s’ha reproduït en una ocasió, que es el sistema mes estès en el mon civilitzat per a gestionar la pesca recreativa.

El comitè de gestió del parc natural de Cap de Creus, vol excloure la pesca recreativa dels espais més emblemàtics del parc. Estem treballant per evitar que això succeeixi.

 

Descarregar en format PDF

Sense comentaris

Feu un comentari