Title Image

Infopesca Agost 2022

Infopesca Agost 2022

Sergi Tudela, Director general de Política Marítima i Pesca Sostenible.

A través de twitter en Sergi Tudela ha dit això “La pesca marítima recreativa és una activitat de lleure popular que ens acosta a la natura, a més d’un sector de l’economia blava reconegut per l’Estratègia Marítima de Catalunya. També és una activitat regulada, en benefici del medi i de tothom.”

 

La Generalitat ubica en un mapa GPS les zones on practicar l’activitat de pesca marítima recreativa.

La pesca marítima recreativa durant l’època estival presenta limitacions espacials i temporals que aquesta eina permet visualitzar directament segons la localització de l’usuari.
El plànol es pot carregar en una aplicació gratuïta.

Dispositiu amb l’aplicació OnPescar, que permet conèixer les zones on és permesa la pesca marítima recreativa

Aquesta temporada d’estiu, els pescadors recreatius poden saber quines són les zones permeses, regulades o prohibides per a la pràctica de l’activitat gràcies a OnPescar, un mapa topogràfic que, conjuntament amb l’aplicació gratuïta CarryMap, permet localitzar l’usuari i conèixer la regulació de qualsevol zona al llarg del litoral català a través d’un dispositiu mòbil.

Per a la posada en marxa d’aquest mapa, la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible ha integrat les normatives d’ordenació dels àmbits portuaris, dels espais naturals protegits i dels plans d’usos i serveis de temporada (PUST). Així doncs, la informació presentada en aquesta eina no és nova, però sí recull els plans d’usos i serveis que els ajuntaments van presentar per a aquest any 2022, entre altres actualitzacions referents a ports i espais naturals protegits gràcies a les dades facilitades per la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Ports de la Generalitat, Autoritat Portuària de Tarragona i Autoritat Portuària de Barcelona i la informació disponible dels Espais Naturals Protegits.

D’aquesta manera, es posa a l’abast de tothom la informació disponible sobre les zones habilitades per a la pesca marítima recreativa, un reclam dels darrers anys per part del sector ateses les diferents casuístiques trobades al llarg del litoral.

La Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona va presentar la zona de pesca controlada al Port de Barcelona

La Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona va presentar als seus socis el resultat del magnífic projecte que es varen proposar, que era el de recuperar els llocs de pesca recreativa que hi havien fa molts anys al trencaones del Port de Barcelona.

l’Associació Catalana per un Pesca Responsable ha donat suport des de el primer moment a aquesta proposta de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona, aportant el que se’ls hi ha demanat per ajuda amb tot al projecte.

Aquesta Societat de Pescadors es una de les més veteranes de Catalunya amb 90 anys d’història i de gran tradició en el nostre sector.

La zona esta situada al final del Moll a la nova bocana del Port de Barcelona, després de l’Hotel Vela i de la Marina Vela Barcelona. Es un tram de 400 metres i parcialment compartit amb els pescadors artesanals de Barcelona, estarà limitat a 85 pescadors.

Aquest espai que lidera la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona es podrà començar a utilitzar, a partir de aproximadament el mes de gener de 2023, quan començarà un període d’un any de prova, si les coses van be i no hi ha problemes, es prorrogarà per un període mes llarg

Caldrà comprar un abonament anyal que donarà accés a la zona a través d’una porta amb lector magnètic, l’espai el compartirem la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona, L’Associació Catalana per a una Pesca Responsable i el Club de Pesca de la Policia Portuària del Port de Barcelona.

Des de L’Associació Catalana per una Pesca Responsable felicita a la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona per haver aconseguit amb èxit aquest increïble projecte.

Sense comentaris

Feu un comentari