Title Image

ICCAT, IEO i Secretaria General del Mar

ICCAT, IEO i Secretaria General del Mar

Dia intens per anar acomiadant el juliol, a primera hora reunió al Instituto Español de Oceanografiía amb Eladio Santaella sots director i en Pablo Abaunza recentment nomenat “jefe de pesquerías”, l’objectiu de la reunió era que en Pablo Abaunza conegués la pesca recreativa i en concret la tasca que esta desenvolupant la Pesca Recreativa Responsable apart de repassar les col·laboracions que estem realitzant amb l’IEO, principalment el marcat de peixos, la reforma de la Política Pesquera Comú i  tamb&

Dia intens per anar acomiadant el juliol, a primera hora reunió al Instituto Español de Oceanografiía amb Eladio Santaella sots director i en Pablo Abaunza recentment nomenat “jefe de pesquerías”, l’objectiu de la reunió era que en Pablo Abaunza conegués la pesca recreativa i en concret la tasca que esta desenvolupant la Pesca Recreativa Responsable apart de repassar les col·laboracions que estem realitzant amb l’IEO, principalment el marcat de peixos, la reforma de la Política Pesquera Comú i  també presentant un avanç d’estudi que avalua les captures del sector recreatiu dins de les captures en general.

 

Posteriorment Reunió a ICCAT amb Antonio di Natale membre del comitè científic i coordinador del programa de marcat GBYP que servirà per a avaluar a final del 2012 l’estat de l’estoc de Tonyina en el que la Pesca Recreativa Responsable te un conveni de col·laboració directament amb ICCAT. Aquest ambiciós programa preveu marcar 5.000 Tonyines entre el cantàbric, estret de Gibraltar, i la zona de Balear – Golf de Lleó.

 

La pesca recreativa Responsable intentarà assolir una xifra entre 500 a 800 Tonyines principalment a la Zona de Balears – Gol de Lleó. Aquesta labor es reconeguda com a generadora del dret a que la pesca recreativa pugui seguir pescant tonyines. Per aquesta tasca es crearà entre els pescadors recreatius.

 

Finalment reunió a la “Secretaría General del Mar” per a repassar el conjunt de temes que tenim oberts la posició en la reforma de la Política Pesquera Comú, El Peix Espasa, les especies incloses a “l’anexo 3”i en especial la Tonyina, la situació a les reserves marines, el cens de la flota recreativa.

 

També hem cursat demanda de fer un estudi estadístic de la pesca recreativa per tal de conèixer el nostre efecte sobre el recurs ja que no ens fa cap por el resultat.

 

Força efecte ha tingut la moció aprovada per el Parlament de Catalunya que ha posat en evidència que la quota assignada a la pesca recreativa es absolutament ridícula i insuficient. El tancament de la Tonyina ha esdevingut per les captures realitzades a Ceuta i Andalusia, ni Catalunya ni Balears ha pogut pescar ni tan sol una Tonyina.

 

En breu les comunitats de Balears i València també reclamaran una quota coherent per a la flota recreativa.

Sense comentaris

Feu un comentari