Title Image

Great Tuna Race Garraf

Great Tuna Race Garraf

Tots el objectius assolits, 12 tonyines marcades, dues amb marca satèl·lit, deu amb convencional i l’altre objectiu que era passar-s’ho be.

El Great Tuna Race 2014 va començar el dissabte amb un bon esmorzar tot seguit de la reunió de pescadors i científics per a explicar els detalls del marcatge, decidir el canal de radio per a comunicacions i decisió del punt de pesca, seguit del repartiment de la sardina.

Amb una mica de retard les embarcacions per problemes en una d’elles va començar la primera acció del Great Tuna Race 2014, en mitja hora les embarcacions es van anar fondejant i començant a bromejar, fins a mig matí no hi va haver la primera picada, el Bluefish embarca una peça que es va marcar amb convencional ja que per qüestions de talla no es va marcar amb electrònica. La resta del dia va transcórrer amb calma fins que en el darrer minut el Yaya Maria canta una picada d’un bon exemplar que es va poder marcar amb una de les dues marques electròniques Pop-up assignades per el Great Tuna Race per Garraf.

A les nou sopar de germanor entre els participants amb una interessantíssima xerrada de la biòloga de WWF, na Gemma Quílez mostrant el recorregut de més de cent Tonyines marcades amb marca electrònica, una d’elles es va desplaçar fins a Terranova (Canadá) i altres recorreguts admirables, dades fan pensar que la major part de les Tonyines de les nostres costes no surten a l’Atlàntic tal com es pensava, per tant es una població local que segurament conduirà a modificar en el futur els sistemes de gestió d’aquesta espècie.

El diumenge es va decidir canviar el punt de pesca i va resultar un encert ja que només d’arribar ja es podien veure les Tonyines a la sonda dels participants, la zona mes amplia va permetre una major dispersió de les embarcacions i a partir d’un moment va ser un no parar, les picades es van anar succeint i en moltes ocasions dues embarcacions estaven clavades al mateix temps amb exemplars de gran talla, alguns varen trencar però es va poder marcar un exemplar de 255 centímetres, el més gran, que segurament superava els 230 quilos de pes. La jornada es concloure a les cinc de la tarda en un ambient de satisfacció general.

Cal Agrair al Club Nàutic Garraf que ens va facilitar les instal·lacions del Club i el seu personal, als socis de l’Associació Catalana per una pesca Responsable que d’una manera desinteressada han treballat intensament per que no fallés res.

Una especial distinció per el patrocinadors del Great Tuna Race, AZ Trading, White Shark, Colmic, JJ Pesca Sport, T4XI, Pescatours.

Després de l’èxit de Garraf, quedem tots amb ganes de tornar-hi, a la Great Tuna Race 2015. Mentre això arriba, ens queda la segona màniga de la GREAT TUNA RACE, al C.N. Llançà, els dies 30 i 31 d’Agost. Allà, un cop més una àmplia representació de pescadors recreatius responsables miraran de marcar el major número possible de tonyines gegants, tot passant uns magnífics dies de pesca plegats.

INFO-98_CAT

INFO-98_CAST

Sense comentaris

Feu un comentari