Title Image

El RAC aprova una normativa per la pesca recreativa del Mediterrani Europeu

El RAC aprova una normativa per la pesca recreativa del Mediterrani Europeu

El Comitè executiu del Consell Consultiu del Mediterrani aprova una normativa homogènia base per la pesca marítima recreativa per a l’Europa mediterrània.

Després de dos anys de treball el prop passat 12 de Novembre, el grup de treball de pesca recreativa del CCR Mediterrani va presentar la seva proposta de normativa bàsica al comitè executiu que la va aprovar per unanimitat.

Per a qualsevol estudi científic es necessiten dades i aquestes dades no es poden obtenir perquè manquen normatives reguladores nacionals que les permetin d’obtenir i d’aquesta manera poder analitzar el sector recreatiu. Es evident que es necessita una normativa bàsica comú permeti obtenir dades homologables necessaris en els diferents països de l’Europa Mediterrània, per a complir amb el protocol científic.

En aquesta proposta de normativa de pesca recreativa es posen les bases de la gestió pesquera mes avançada prenent com a exemple normatives dels EEUU i d’Austràlia.

El document realitzat aquests mesos  per el grup de treball integrat per totes les organitzacions de pesca recreativa i esportiva a més de 14 organitzacions de pesca professional que varen tenir un paper de oients, s’ha confegit un text robust que recull les qüestions elementals y les complementaris bàsiques per a ordenar els tres segments que componen la pesca recreativa: entreteniment, esport i turisme i a la vegada cadascuna d’elles en tres modalitats: pesca des de costa, pesca submarina i pesca d’embarcació. Seguint les indicacions de la Comissió Europea s’inclouen dades, fonts, taules, diagrames i documents consultats.

La moderació i coordinació del grup de treball a estat a càrrec de la Pesca Recreativa Responsable.

Ara aquest document es trasllada a la Comissió Europea i a la Comissió General de Pesca del Mediterrani.

 

 

a continuació podeu llegir-lo en anglès, properamet el tindrem en altres idiomes

Sense comentaris

Feu un comentari