Title Image

ACPR TAG Project – Marcatge d’un gegant

ACPR TAG Project – Marcatge d’un gegant

Fruit de la col·laboració de diverses Institucions i Associacions (IGFA, Tag a Giant, Stanford University, ICCAT, Fundació Zoo Barcelona i Associació Catalana per a una Pesca Responsable) ens trobem realitzant la campanya científica de marcatge de tonyina vermella  TAG PROJECT – La Gomera 2022.

En aquesta iniciativa i sota un programa de ciència ciutadana participen amb el seu temps els vaixells Bocinegro II, Arin Lanzarote, Big Blue, Noalex i Big Blue.

Malgrat que el temps no ens està acompanyant, hem aconseguit marcar i alliberar nou exemplars amb marques satel·litàries en aigües entre la Gomera i Tenerife. Les tonyines marcades superen els 240 cm, sent la més gran de 269 cm.

La Comissió per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT, per les seves sigles en anglès) té especial interès en conèixer la procedència i els moviments d’aquests animals, sobretot en aquesta època pròxima a la temporada de reproducció; si aquests animals són més o menys residents, si pertanyen a l’estoc de l’Atlàntic Occidental (Americana) o bé a l’estoc Oriental (Europea). Això és una cosa que veurem d’aquí a uns anys, que és quan les marques col·locades s’alliberaran de la tonyina i, un cop a la superfície, enviaran tota la informació recollida.

 

Sense comentaris

Feu un comentari