Title Image

ACPR TAG project – La Gomera 2022

ACPR TAG project – La Gomera 2022

El pròxim dia 20 de Març del 2022 en un format de Jornades de Marcatge i Ciència Ciutadana tenim una cita per a marcar Tonyina Vermella a l’Illa de la Gomera (Illes Canàries) des del Port de San Sebastián de la Gomera.

La Tonyina gegant és una espècie molt poc estudiada en aquesta part de l’Atlàntic i de la qual no es coneixen els seus moviments i possibles connexions amb les altres poblacions més estudiades.

És una oportunitat històrica de realitzar marcatges d’exemplars adults en una zona on es creu que poden confluir diversos estocs de tonyines vermelles. Donada la data de marcatge, amb diversos mesos d’antelació a l’època de reproducció, es podrà observar el comportament reproductor detalladament gràcies a l’ús combinat de marques satel·litàries i internes d’arxiu.

Aquest esdeveniment compta amb el suport de la Comissió Internacional Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT), la Secretària General de Pesca, la Universitat de Stanford, la fundació Tag a Giant, la Associacìó Catalana per a una Pesca Responsable (ACPR) i la International Game Fish Association (IGFA).

Tenim l’esperança, la confiança, l’experiència i el suport de les majors instàncies del món que regulen i gestionen la pesca de la Tonyina Vermella per a dur a terme aquestes jornades de captura, marcatge i solta de la Tonyina Vermella de l’Atlàntic Nord.

Les Jornades seran coordinades per Jordi Gallego, fundador de la Great Tuna Race i membre de l’Associacìó Catalana per a una Pesca Responsable (ACPR), el Dr. en biologia marina Pablo Cermeño i el Dr. Robbie Schanler, amb àmplia experiència en el marcat de tonyines a tot el món.

Sense comentaris

Feu un comentari